Prva juniorska košarkaška liga: Bosco ostvario 2-0 u pobjedama protiv Dubrave

Prva juniorska košarkaška liga: Bosco ostvario 2-0 u pobjedama protiv Dubrave

U Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi jučer je odigran derbi osmog kola Prve juniorske košarkaške lige između Bosca i Dubrave. Bodovi su ostali u Trnskom, a konačan rezultat glasi 17 koševa razlike (73:56).

Prva četvrtina pripala je Boscu (23:15). U drugoj četvrtini bilo je praktički izjednačeno (18:17) tako da se na odmor otišlo s prednošću domaćina (41:32). U trećem periodu Bosco je postigao čak 21 koš, a primio samo pet poena (62:37). Posljednje razdoblje igre bilo je tek formalnost što se pitanja pobjednika tiče.

Najbolji akter utakmice bio je Mihael Tomić sa 23 ubačaja.

-Utakmica je bila dobra. Mi smo loše ušli u utakmicu što se energije tiče. Uz to, imamo problem da ulazimo mekano. Kada se energetski dignemo, onda je kvaliteta na našoj strani. Mislim da kvaliteta dolazi sama, ali to nije uvijek tako. Zbog toga je početak utakmice otišao na stranu Dubrave. U ovoj utakmici dao sam priliku igračima, koji su imali malu minutažu. Tu je Dubrava postavila svoju zonu, zbog čega je došlo do nervoze s naše strane. Promašili smo neke otvorene šuteve, a Dubrava je pogodila ono što rijetko ulazi u koš. Međutim, u frci i panici mi smo dobro reagirali te pobijedili, rekao je trener Bosca Pavel Sovulj.

-Izborili smo pobjedu u neobičnoj utakmici. Po meni, ključni trenutak utakmice bila je obrana. Pogotovo u trećoj četvrtini kada je Dubrava postigla šest ili sedam koševa. U posljednjem periodu malo smo se opustili i nismo bili čvrsti. Na kraju zasluženo smo pobijedili i sretan sam što smo ostali na drugom mjestu u poretku, kazao je igrač Bosca Mihael Tomić.

Na ljestvici Bosco je i dalje na drugoj poziciji sa šest pobjeda te dva poraza, što donosi 14 osvojenih bodova.

Dečki, čestitke i sretno dalje!

Pripremio: Matej Kalem

admin