SEZONA 2018/2019

SEZONA 2018/2019

KRATKI OSVRT NA SEZONU 2018/2019

SENIORI

– po prvi put u 27 godina postojanja nastupali smo u najvišem rangu hrvatske košarke, HT Premijer ligi. Unatoč tablici zadovoljni smo pokazanim na  terenu. Odigrali smo 22 uzbudljive utakmice i u svakoj smo pružili dobar otpor, te nikom nije bilo lagano igrati protiv nas. U kupu Krešimira Ćosića plasirali smo se na završnicu među 8 najboljih u državi i to pobjedom nad GKK Šibenik na njihovom domaćem terenu. Osim samih utakmica pružili smo priliku za razvoj našim mladim igračima od kojih su neki završili u reprezentativnoj selekciji U20 Hrvatske (Mateo Vidović i Jan Palokaj), a neki su red potpisom ugovora za naše renomirane ABA ligaše.

  

JUNIORI

– kao treća ekipa u gradu u 1. ligi, plasirali smo se na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske kojoj smo bili domaćina na našem terenu u SD Trnsko u Zagrebu. Unatoč dvjema pobjedama i jednom porazu u grupi, zbog lošije koš razlike nismo se plasirali u polufinale, no momci su se odlično borili i tijekom godine i na poluzavršnici.

   

KADETI

–  osvojenim 4. mjestom u 1. ligi plasirali smo se među 10 najboljih u državi i igrali Jedinstvenu kadetsku ligu u organizaciji HKS-a. U konkurenciji s Cibonom, Splitom, Zadrom, Šibenikom i dr. završili smo sezonu kao 8 u državi.

   

PREDKADETI

–  odlučili smo se na dvije selekcije mlađu i stariju i s njima smo se natjecali odvojeno u 2. i 4. HRLC ligi. Stariji dečki osvojili su 5. mjesto u 2. ligi, dok je mlađima pripalo 2.  mjesto u 4. ligi.

 

DJEČACI U-13

–  selekcija dječaka U-13 osvojenim 3. mjestom u 1. HRLC Ligi plasirala se na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske među 16 ekipa. Poluzavršni turnir također smo mi organizirali u SD Trnsko u Zagrebu.

  

DJEČACI U-12

–  na razini grada osvojili smo srebro dok smo na razini države završili na 3. mjestu s broncom.

  

ŠKOLA KOŠARKE 

–  na lokalnoj razini smo nastupali na ovim natjecanjima: Liga U-12 u Dubravi s tri ekipe, Mini liga U-10 na Kajzerici u našoj organizaciji s 3 ekipe, te Mini liga Rudeš s dvije ekipe. Na državnoj razini osvojili smo 3. mjesto u obje kategorije U-11 i U-9.

         

PGSI 2019 Ljubljana

–  već tradicionalno osvojili smo medalje i na Međunarodnim sportskim igrama salezijanske mladeži, ove godine u Ljubljani, juniori zlato, a kadeti broncu.

Osim prvih selekcija imali smo i dodatne ekipe u juniorskoj, kadetskoj, te U-13 kategoriji i svi naši momci sudjelovali su u službenim natjecanjima u Zagrebu organiziranim za svoje godište.

  

 

Sudjelovali smo na turniru u Puli, Čakovcu, Ivancu, te mađarskom Kozarmislenyu i na našem 3. Don Bosco kupu.

 

Čestitke svim trenerima i igračima na još jednoj uspješnoj sezoni.

Želimo vam dobar ljetni odmor da napunimo baterije i svi se vratimo puni elana i želje za još boljim rezultatima!

admin