Bosco u Pulu po teoretsku potvrdu doigravanja

Bosco u Pulu po teoretsku potvrdu doigravanja

Nakon poraza u Kaštel Sućurcu od Ribole Kaštele u prošlom kolu i prekida niza od pet uzastopnih pobjeda, Bosco ponovno gostuje. Ovoga puta u Puli kod istoimenog domaćina Pule 1981. U prvom međusobnom ogledu odigranom 23. studenoga prošle godine u Trnskom Bosco je nadigrao Pulu 1981 sa 81:57. Poslije 18 odigranih kola Prve muške lige Bosco je i dalje na drugom mjestu s omjerom 12-6, a Pula 1981 na osmoj poziciji sa skorom 9-9. Eventualnom pobjedom u Domu sportova Mate Parlov Bosco bi teoretski potvrdio doigravanje.
Igrač i kapetan Bosca Mateo Vidović najavio je sučeljavanje s Puljanima.

Očekujem tešku i tvrdu utakmicu jer je Pula 1981 dobra momčad na domaćem terenu. Ako se ne varam, izgubila je samo jednu utakmicu kod kuće. Spremni smo, dobro smo trenirali i oporavili od ozljeda iz prošlog tjedna, rekao je Mateo Vidović.
Prisjetio se prvog okršaja, ali svjestan je da u Puli neće biti lako.

To će biti potpuno drugačija utakmica. U Trnskom mi smo odigrali izvrsnu utakmicu, a od te utakmice dosta toga se promijenilo, dodao je.
Poraz u Kaštel Sućurcu od Ribole Kaštele ipak nije donio veliku štetu jer je Bosco ostao tamo gdje jest, a to je drugo mjesto.

U Kaštel Sućurac išli smo sa skoro pola rostera i bez glavnih igrača. Međutim, zadovoljni smo i dali smo sve od sebe, a taj poraz nije nas skupo koštao, kazao je.
Slavljem u Puli Bosco bi rezervirao kartu za doigravanje, ali matematički to još ne bi bilo u potpunosti sigurno.

Do kraja regularnog dijela sezone planiramo upisati sve četiri pobjede te tako potvrditi i dočekati play – off, zaključio je Vidović.

Pripremio: Matej Kalem

admin