Bosco protiv Jazina Arbanasi kreće u novu sezonu

Bosco protiv Jazina Arbanasi kreće u novu sezonu

Košarkaši Bosca ovaj vikend kreću u novu klupsku sezonu, točnije, u Prvu hrvatsku mušku ligu. Trener Srđan Helbich najavio je utakmicu s Jazine Arbanasi u Trnskom u kojoj optimistično najavljuje da će njegova momčad doći do pobjede na startu prvenstva.

– Ovo je prvi tjedan da smo kompletni odradili trening. Mogu reći da sam zadovoljan, ali treba puno vremena za uigravanje. Ako budemo zdravi, bit ćemo konkuretni u ligi. Što se utakmice tiče, Jazine Arbanasi su nezgodna ekipa s puno iskusnih igrača, koji znaju igrati košarku. Napravili smo analizu i dobili materijale o njima. Igraju laganu košarku, ali mislim da ih možemo pobijediti. Nakon nekoliko kola sve će biti jasno i znat ćemo kako momčadi izgledaju. Nadam se da će moji dečki odraditi ono što smo se dogovorili, da će ispoštovati dogovor i dati sve od sebe, rekao je trener Bosca Srđan Helbich. Nije rekao koje su prednosti i nedostaci momčadi, ali istaknuo je jedan važan faktor kao nedostatak.

– Dok nismo bili kompletni, nedostajala nam je borbenost ispod koša. Tu borbenost dobili smo s Marinom Zrnićem, dodao je.

Osvrnuo se na konkurente u prvenstvu.

– Po rosteru i papiru, na prvom mjestu su Jazine Arbanasi. Ribola Kaštela ima dobar roster, dok se Samobor pojačao s Lukom Žorićem. Mi imamo dobar roster, a Omiš i Pula 1981 imaju dobru ekipu. Sve je relativno i vrijeme će pokazati, kazao je Helbich.

Za kraj je poručio:

– Najvažnije je izboriti doigravanje u kojem će se odlučivati o prvaku i doprvaku, koji ide u kvalifikacije. To nam je prvi cilj, zaključio je Srđan Helbich.

 

 

 

Pripremio: Matej Kalem

 

 

 

admin