Idemo u Omiš po prvu pobjedu

Idemo u Omiš po prvu pobjedu

Nakon poraza od Jazina Arbanasi na startu nove sezone Prve muške lige, Bosco se okreće novom prvenstvenom izazovu. Protivnik u drugom kolu je novak u ligi Omiš Čagalj Tours, koji je na početku natjecanja izgubio na gostovanju u Samoboru. To će biti dvoboj momčadi, koje će tražiti prvu pobjedu i prve bodove ove sezone. Trener Bosca Srđan Helbich najavio je susret s Omišanima.
 
– Putujemo sutra u 9 sati ujutro. Očekivanja su da idemo na pobjedu. Ja sam prije sezone rekao da u svakoj utakmici pobijedimo bez kalkulacija. Omiš Čagalj Tours je dobra ekipa. Ima dva-tri iskusna igrača i, po meni, najboljeg šutera u ligi. Radi se o Ivanu Mimici i oko njega se vrti igra Omiša. Pripremit ćemo se za to i ako uspijemo njega zaustaviti te iskontrolirati skok, mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, rekao je trener Bosca Srđan Helbich.
 
Osvrnuo se na utakmicu Samobor – Omiš Čagalj Tours i istaknuo bitne aspekte.
 
– Omiš je izgubio 15 razlike, ali niti u jednom trenutku se nije predao. Cijelu utakmicu igrao je svoju igru iz koje se točno vidi da je uigrana i da se tu radi o uigranim postavkama. Reket je dosta skupljen i igra se na tranziciju. Traži se vanjski šut, pogotovo od Mimice i Matea Zonjića, koji to mogu pogoditi, kazao je Helbich.
 
Za kraj je poručio:
 
– Trenirali smo, pripremali smo se za njih i nadam se da smo spremni, zaključio je Srđan Helbich. Tko pobijedi, ostvarit će prvi trijumf i optimistično gledati prema nastavku sezone. Za nadati se da će to biti Bosco, koji na pobjedu čeka skoro sedam mjeseci. Točnije, od 24. ožujka ove godine kada je protiv Hermes Analitice upisana posljednja prvenstvena pobjeda.
 
 
 
Pripremio: Matej Kalem
admin