3. Don Bosco kup

3. Don Bosco kup

Pozivamo sve koji žele provesti lijep dan uz sport i zabavu da nam se pridruže 1. lipnja 2019.g. od 9-16 sati na sada već tradicionalnom 3. DON BOSCO KUPU – sportskom natjecanju u košarci i u odbojci za najmlađe članove salezijanske mladeži i naše prijatelje s humanitarnim karakterom. Ideja događanja je druženje naših članova, njihovih obitelji, te cijelog naselja kao zajednice uz sportski i zabavni program. Natjecanja su organizirana u 2 sportske discipline košarci i odbojci i okupiti ćemo 20 ekipa igrača i igračica u dobi od 8 do 12 godina. Osim službenog dijela natjecanja osmislili smo i razne sportske igre za sve posjetitelje.

Nadalje, cijelo događanje osim samog sporta i zabave ima i humanitarni karakter budući će sredstva prikupljena od kotizacija ekipa sudionica biti donirana Udruzi Veliko srce malom srcu. Udruga Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu i kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj. Osnovni su ciljevi Udruge razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove, te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima. Znamo da je sama naša mogućnost za pomoć skromna, no nadamo se velikom odazivu sudionika natjecanja, kao i posjetitelja za ovu plemenitu svrhu, te njihovoj svesrdnoj pomoći (http://velikosrce-malomsrcu.hr/).

Naš trud i inicijativu prepoznali su mnogi, a iznimna nam je čast naglasiti kako je pokrovitelj ove manifestacije Predsjednica Republike Hrvatske , te Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

U nadi da će nas poslužiti lijepo vrijeme DOĐITE 1.6.2019. godine na vanjsko igralište Osnovne škole Trnsko u Zagrebu. U sportskom dijelu natjecati će se 20 ekipa, odnosno više od 200 natjecatelja, koji će naravno doći u pratnji svojih obitelji. Sportski dio trajati će od 9:00-14:00 sati. Potom će uslijediti zabavni dio programa koji će voditi Josipa Rupić, a zabavljati će nas Bojan Jambrošić i Plesni zbor Zagrepčanke i dečki sve do 16:00 sati.

Ova manifestacija prvenstveno je usmjerena ka upoznavanju naših najmlađih sa sportom kao najboljim prijateljem zdravlja, te ćemo im zajednički probati usaditi naviku bavljenja sportom, boravka na zraku, umjesto uz modernu tehnologiju i poroke modernog svijeta poput droge, nemorala i kriminala. Ovako mladima je najlakše usaditi dobre navike koje će im osigurati kvalitetan život. Ujedno prezentacija Udruge Veliko srce malom srcu upoznati će ih i s njihovim članovima i problemima, a dobiti će i mogućnost osjetiti se korisnima kroz pomaganje onima kojima je pomoć potrebna.

Bosco obitelj

http://okjeok.hr/fun/dodji-1-lipnja-na/

 

admin