Povijesna sezona za 25. godišnjicu

Povijesna sezona za 25. godišnjicu

Košarkaški klub “BOSCO”-Zagreb ove godine za proslavu 25. godina postojanja kluba, ostvario je svoje snove. Sezona 2017/2018 sezona je u kojoj pišemo povijest naše Bosco obitelji.

Seniorska ekipa, nakon uspješne sezone u Prvoj hrvatskoj ligi, ostvarila je ulazak u najelitnije natjecanje hrvatske košarke HT Premijer ligu. Nositelji ekipe i naših pobjeda bili su dugogodišnji igrači kluba pojačani mladim snagama iz našeg omladinskog pogona, te mladim igračima Košarkaškog kluba Cibona, koji su dobili priliku iskusiti čari seniorskih utakmica u kojima su mogli pokazati i razviti svoje sposobnosti, te izboriti i veću minutažu u svom matičnom klubu. Okosnica naše ekipe ipak su naši  dečki, koji su ponikli iz mlađih kategorija kluba, a sada su mahom izvrsni studenti, čak i uspješni liječnici, ekonomisti. Povijest su ispisali redom: Alilović Drago, Antolić Borna, Biloš Vedran, Božić Hrvoje, Bubalo Ante, Čulek Filip, Gilbert Dominic, Jošić Filip, Jularić Antonio, Kuga Marin, Ljubičić Krešimir, Mandić Mate, Milatić Jakša, Perković Ivan, Radman Ivan, Stipanović Petar, Šustić Luka, Tomić Nino, Tušek Filip, Uljarević Karlo, Viduka Nik, trener: Matija Brkljačić, pomoćni trener: Marijan Bagarić.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

Druga seniorska ekipa osvojila je 1. mjesto u Crohoops natjecanju divizija II čime su osigurali ulazak u Diviziju I za slijedeću sezonu.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

Ova sezona posebna je i po uspjesima mlađih kategorija kluba. Važno je naglasiti da su se sve 3 mlađe dobne selekcije, predkadeti, kadeti i juniori našeg kluba ove sezone natjecale u 1.ligi centar. Dodatno smo ponosni na činjenicu da smo registrirali i po još jednu juniorsku i predkadetsku ekipu, te dvije kadetske ekipe u nižim kategorijama natjecanja. Na ovaj način svi naši članovi dobili su priliku sudjelovati u službenim natjecanjima prema svom uzrastu, te okusiti čari timskog rada, natjecanja i na kraju pobjede.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

S mlađima smo igrali prvenstvo sportskih škola U12 u Dubravi liga 2005. i mlađi, te prvenstvo sportskih škola U11 u Dubravi liga 2006. i mlađi. Sa selekcijom U11 igrali smo Državno prvenstvo Hrvatske, a selekcija U9 osvojila je 4. mjesto na istom prvenstvu u gradu Zagrebu u jakoj konkurenciji. Najmlađe snage kluba još uvijek igraju mini-ligu Rudeš za dječake rođene 2008. i mlađe i prema trenutnom rezultatu smiješi nam se polufinale.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

 

Šlag na torti ove sezone bile su XXIX. Međunarodne igre salezijanske športske mladeži odigrane u Krakowu u Poljskoj na kojima su sudjelovali natjecatelji iz čak 20 zemalja. U teškoj konkurenciji, bez poraza, osvojili smo zlato u obje kategorije u kojima smo se natjecali, kadetskoj i juniorskoj. A još značajnije je naglasiti da ne samo da su naši igrači bili najbolji u košarci, nego i u ponašanju, pa su dobili nagradu za fair play (kao i naše djevojke u OK Don Bosco), odnosno između 27 nacija sudionica Hrvatska je jedina nagrađena za fair play.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

Zasluge za ostvareno pripadaju naravno i cijelom stručnom stožeru i upravi kluba, našim trenerima legendi kluba Luki Jovanoviću, našem bivšem igraču i dugogodišnjem treneru, trenutno treneru kadetske selekcije, Matiji Brkljačiću treneru seniorske selekcije koji je prve korake u trenerskom poslu prije 18 godina napravio baš u Košarkaškom klubu „Bosco“, Marijanu Bagariću mladoj nadi kluba, pomoćnom treneru seniora i treneru juniorske selekcije, Srđanu Helbichu koji je od naših mlađih kadeta napravio iskorak u seniorsku HT Premijer ligu u Alkar iz Sinja, Filipu Paveliću, također dugogodišnjem bivšem igraču našeg kluba a trenutno treneru u školi košarke, Hrvoju Božiću koji je osim značajnog učinka u seniorskoj selekciji trener škole košarke, Filipu Maršiću treneru u školi košarke koji je vodio naše najmlađe u osvajanju 4. mjesta u gradu Zagrebu, te Ivanu Skenderoviću koji je nakon kratkog odlaska iz našeg kluba u Kazahstan ponovno s nama i dijeli naše uspjehe.

Dalje spomenimo i našeg stručnog tajnika Maria Kralja koji nosi zasluge za dobru organizaciju seniorskih utakmica, te administraciju kluba, te tajnika Ivana Krištu koji svojim entuzijazmom i zanosom, te ljubavi prema našem klubu pomaže uvijek kad nam je pomoć potrebna.

Na kraju ali ne manje važno, moramo istaknuti i našeg dopredsjednika Gorana Perića koji se već 18 godina bori za boje kluba, prvo kao igrač, potom trener, a sada je više u pozadini i organizaciji, a sve blagoslovljeno od našeg predsjednika don Ivana Marijanovića koji je pokrenuo klub i bez kojeg nikada ne bismo ostvarili gore navedene uspjehe.

Hvala i svim bivšim igračima kluba, trenerima, te svim sponzorima i donatorima koji su nas prepoznali te nas vjerno prate na našem putu.

 

admin