Hoće li Bosco nastaviti niz pobjeda?

Hoće li Bosco nastaviti niz pobjeda?

Prošlog vikenda Bosco je kreirao iznenađenje i senzaciju u Samoboru.  Bosco je pobjedom napravio veliku stvar i prekinuo niz od dva poraza zaredom, ali ne smije si dopustiti euforiju jer slijedi nova prvenstvena zadaća. Gost Sportske dvorane Trnsko u sklopu sedmog kola Prve muške lige je Ribola Kaštela. To je momčad, koja je vrlo dobro startala u ovu sezonu, a prije dvije sezone igrala je HT Premijer ligu.

Trener Bosca Srđan Helbich najavio je dvoboj sa Kaštelanima.

– Ribola Kaštela je neugodan protivnik, koji je izgubio zadnje dvije utakmice i to upravo od dvije najbolje ekipe – Samobora i Jazina Arbanasi. Ima dosta igrača, koji imaju iskustvo igranja u HT Premijer ligi. Sigurno je da je to za nas teška utakmica i novi izazov. Ako se budemo držali onoga što smo se dogovorili i što smo radili cijeli ovaj tjedan, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i ponoviti agresivnost koju smo imali u Samoboru. To je put na kojem mi trebamo graditi našu igru i s kojim trebamo osvajati bodove, rekao je trener Bosca Srđan Helbich.

Helbich se osvrnuo na zadnja dva susreta Ribole Kaštele, prvenstveno onaj protiv Samobora.

– Ribola Kaštela je protiv Samobora jako dobro odigrala prvo poluvrijeme. U nastavku je malo pala zbog dugog puta. U ovoj ligi teško je igrati utakmicu nakon putovanja, dodao je.

Prokomentirao je utakmicu protiv Samobora.

– Ovo je prvi put da smo odigrali timski. Ispoštovali smo većinu stvari, koje smo se dogovorili da trebamo raditi. To se pokazalo jako dobro i ostvarili smo važnu pobjedu, kazao je.

Zadovoljan je nastupom novog igrača Bosca Makura Puoa, koji je u Samoboru imao debitantski nastup.

– Trenira dobro i utakmicu je dobro odigrao, iako je s nama imao samo dva treninga tako da nije bio uigran. Mislim da će u budućnosti pružiti bolje partije i da će nam biti od velike koristi, konstatirao je Helbich.

U utorak su u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni parovi prvog kruga Kupa Krešimir Ćosić. Bosco će igrati protiv Cedevite Junior. Ako prođe, u drugom ga čeka pobjednik utakmice Rudeš – Omiš Čagalj Tours. Međutim, Helbich trenutačno ne razmišlja o tome.

– U ždrijebu Kupa dobro je da ne moramo negdje daleko putovati. Igramo kod kuće i s tim smo zadovoljni, zaključio je Helbich.

Inače, ovo je prva od tri domaće utakmice u Trnskom, od toga dvije u prvenstvu i jedna u Kupu. Nakon Ribole Kaštele slijede Pula 1981 i Cedevita Junior. Bosco tu vidi svoju priliku da ostvari sve tri pobjede. Hoće li se to dogoditi, ostaje za vidjeti.

 

Pripremio: Matej Kalem

admin