Pobjeda u Samoboru je imperativ

Pobjeda u Samoboru je imperativ

Nakon dramatičnog domaćeg susreta s Universitasom u prošlom kolu, Bosco je pred novim prvenstvenim zadatkom. U sklopu šestog kola Prve muške lige igrači trenera Srđana Helbicha gostuju kod Samobora, momčadi koja je nakon pet odigranih kola upisala svih pet pobjeda i nalazi se na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. Bosco do sada ima omjer 1-4 tako da je pobjeda u Samoboru imperativ.

Trener Bosca Srđan Helbich najavio je dvoboj sa Samoborom.

– Po dosadašnjim rezultatima, Samobor je favorit za vrh tablice. Ekipa, koja je bez Luke Žorića dobro posložena. Dugo igraju zajedno jer to su dobri igrači. Dolaskom Žorića dobili su potpuno drugu dimenziju. Žorić je igrač, koji bi radio prevagu na visokom nivou, pa čak u ABA ligi. Znamo koliko to znači igračima Samobora, pogotovo za samopouzdanje. Ovaj tjedan dobro smo se pripremili i dobro smo trenirali. Imali smo sitnih problema s ozljedama, ali to je iza nas. Imamo kompletnu momčad i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, rekao je trener Bosca Srđan Helbich.

Helbich ima ideju kako na Žoriću odigrati „flaster“, odnosno kako ga zaustaviti.

– Imamo ideju, ali o tome ne bih htio unaprijed govoriti. Neke stvari smo dogovorili i nadam se da ćemo to prenijeti na parket kako treba, dodao je.

Nakon Samobora slijede dva važna domaća susreta zaredom protiv Ribola Kaštela i Pule 1981, ali Helbich zasada ne misli o tome.

– Idemo utakmicu po utakmicu. Fokusirani smo na Samobor, tako da uopće nisam razmišljao o njima, zaključio je Helbich.

 

Pripremio: Matej Kalem

admin