Bosco na gostovanju kod Cedevite Junior po novu prvenstvenu pobjedu

Bosco na gostovanju kod Cedevite Junior po novu prvenstvenu pobjedu

Od Cedevite do Cedevite. Tako bi se mogao okarakterizirati put Bosca u zadnjih deset dana. Nakon dramatičnog poraza u prvom krugu Kupa Krešimir Ćosić, pred Boscom je isti protivnik. Ovoga puta u sklopu devetog kola Prve muške lige i nema sumnje da će to biti potpuno drugačiji dvoboj od onog Kup susreta u Trnskom. Nakon osam odigranih kola obje momčadi imaju isti omjer pobjeda i poraza (4-4) te broj bodova (12), s tim da Bosco ima bolju koš-razliku. Tko pobijedi, napravit će mali korak prema doigravanju, iako je to rano prognozirati jer ima se još dosta za igrati.

Trener Bosca Srđan Helbich najavio je drugi čin s Cedevitom Junior.

– Ne bih baš govorio da ćemo im se osvetiti. Ovo je nešto sasvim drugo jer radi se o prvenstvu i ići ćemo na pobjedu. Iz tog poraza naučili smo dosta. Tada smo bili oslabljeni za juniore, koji su imali turnir ABA lige u Beogradu. Sada su nam se oni priključili, iako smo i dalje bez Gnjidića, koji nam je jako važan. Nadam se da ćemo s boljom pripremom ove utakmice i boljim pristupom izboriti pobjedu, rekao je trener Bosca Srđan Helbich.

Bosco bi pobjedom ostao pri vrhu tablice, odnosno u zoni doigravanja.

– Idemo utakmicu po utakmicu. Svaka pobjeda nam je važna i bit će teško izboriti je. Tako će vjerojatno biti do kraja prvenstva. Liga je dosta izjednačena i ima dobrih ekipa. Za svaku utakmicu treba se pripremiti maksimalno i skupljati bodove, dodao je.

Helbich je analizirao prethodnu utakmicu s Cedevitom Junior.

– Nismo uspjeli zaustaviti njihovu tranziciju i Ogrizovića, koji nam je stvarao dosta problema. Sada smo se bolje pripremili za sve to i mislim da će biti puno bolja utakmica nego ova prethodna, izjavio je Srđan Helbich.

Za kraj je poručio:

– Kada završimo s Cedevitom, razmišljat ćemo o sljedećem protivniku, zaključio je Helbich.

Pripremio: Matej Kalem

admin